Veelgestelde vragen uitzendkrachten

Onderstaand vindt u een overzicht van veelgestelde vragen die wij van onze uitzendkrachten krijgen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

 

Veelgestelde vragen (Pollux Nederland)
 

Hoe schrijf ik me in bij Pollux ?

U kunt elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur een afspraak maken met één van onze medewerkers. Zij zullen een intakegesprek met u inplannen en de inschrijving compleet maken. U kunt zich ook digitaal inschrijven. Vul het inschrijfformulier in en stuur uw CV mee. Daarna zullen wij contact met u opnemen.

Hoe verloopt de procedure na inschrijving ?

Middels de inschrijving zijn wij op de hoogte van uw werkverleden, ervaring, eventuele diploma’s en niet te vergeten uw wensen. Vervolgens bekijken we of er een passende vacature beschikbaar is. Wanneer wij een geschikte vacature gevonden hebben, nemen we contact met u op om deze met u door te nemen. Indien u interesse heeft in de vacature zullen wij u eerst uitnodigen voor een persoonlijk intakegesprek. In sommige gevallen volgt er ook nog een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever. Wanneer blijkt dat er een match is, zullen er verdere afspraken worden gemaakt.

Waar ga ik werken?

Afhankelijk van uw opleiding(en), werkervaring, persoonlijke wensen, doelen en ambities, wordt u bij het bedrijf ingezet waar u ook daadwerkelijk het verschil kunt maken. Met deze informatie bepalen we samen welke baan het beste bij u past.

Met welke arbeidsvoorwaarden moet ik rekening houden ?

Iedere medewerker van Pollux heeft recht op een uitzendovereenkomst met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Voordat u aan de slag gaat, wordt er eerst bepaald conform welke cao u verloond wordt.

Welke cao voor u van toepassing is, hangt af van de opdrachtgever waar u gaat werken. Daarnaast bouwt u wekelijks reserveringen op voor vakantiebijslag en vakantiedagen.

Hoeveel ga ik verdienen ?

Hoeveel u gaat verdienen hangt af van meerdere factoren. Uiteraard van het soort werk wat u gaat doen, de ervaring die u met eventuele eerdere functies heeft opgedaan en ook met uw leeftijd. Pollux is lid van de NBBU. De NBBU CAO hanteert vanaf dag één het loon dat in de betreffende sector van toepassing is. Dit voorkomt ongelijkheid op de werkvloer tussen vaste medewerkers en de uitzendkrachten.

Wanneer word ik uitbetaald en ontvang ik mijn salarisstrook ?

Het salaris wordt elke 4 weken overgemaakt op donderdag of vrijdag. Afhankelijk van uw bank wordt uw loon op dezelfde vrijdag of op de maandag daaropvolgend op uw bankrekening gestort.

Loonstroken en jaaropgaven zijn te vinden in ons werknemersportaal. Zodra u bij ons in dienst treedt, krijgt u hier inloggegevens voor. Naast een inlog voor het portaal, krijgt u ook een welkomstmail met alle informatie die u nodig heeft. In deze mail staat bijvoorbeeld ook de uitleg van uw salarisstrook. Heeft u na het lezen van de mail nog steeds vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe is mijn zorgverzekering geregeld tijdens mijn werk bij Pollux ?

Iedereen die in Nederland woonachtig is, dient zich te verzekeren tegen ziektekosten. Pollux heeft voor haar internationale uitzendkrachten een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten. Alle basisvoorzieningen zijn in deze verzekering opgenomen. U bent niet verplicht een verzekering via Pollux af te sluiten, u mag ook zelf een verzekering afsluiten. Echter, u dient de bestaande polis wel met Pollux te overleggen.

Zijn er opleidingsmogelijkheden ?

Wij hechten veel waarde aan de ontwikkeling van onze werknemers. Vandaar dat wij diverse (praktijkgerichte) opleidingen aanbieden. Dit alles om u op persoonlijk vlak verder te laten groeien.

Wanneer worden openstaande reserveringen uitbetaald na uitdiensttreding ?

Wanneer er 6 weken geen recht op feitelijk loon is verworven (m.a.w. wanneer er 6 weken geen verloning heeft plaatsgevonden), zullen de nog niet uitbetaalde reserveringen automatisch worden uitbetaald.

Voorbeeld:
Uw laatste verloningsweek is week 40. De loonstrook en het nettoloon ontvangt u in week 41. Over week 41 tot en met 46 vindt geen verloning plaats. In verloningsweek 47 worden de nog niet uitbetaalde reserveringen verwerkt. De loonstrook en de betaling van het nettoloon ontvangt u in week 48.